Vargamäel sai lavaküpseks "Vargamäe voonake"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vargamäe voonake"
"Vargamäe voonake" Foto: ERR

Kirjandusliku Vargamäe saunikute hoonete juures etendus Urmas Lennuki suvelavastus "Vargamäe voonake", kirjutab ERR Uudised.

Tammsaare romaanide ümberjutustust järjekordses uuslavastuses ei näe, pigem saadakse aimu, kuidas Tammsaaret võiks veel tõlgendada, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lavastaja Urmas Lennuki sõnul on tegemist Indrek Paasi seiklustega kahes vaatuses, kus üks mees kohtub kahe naise ja oma isaga. Etenduse lõpuminuteil võib vaataja ühtäkki aimata, et Indreku asemel on laval hoopis kirjanikuhärra Tammsaare.

"Kes natuke vaeva viitsib näha ja kellel on mingid eelteadmised, temale avaneb kindlasti ka see teine lugu, kus lõpuks tõesti tekib küsimus, kas laval ei ole mitte Anton Hansen ise," rääkis autor.

Lavastuses on Andrese rollis Indrekut kehastavast Toomas Suumanist palju noorem näitleja Peeter Rästas. Aga see pole juhus. "Kes on romaane lugenud, see tajub ise ka seda, et Indrek mõjub sageli täiskasvanulikumalt kui tema isa," märkis Lennuk.

Tiinat ja Karinit kehastavad Liisa Aibel ja Anneli Rahkemaa, keda Indrekuga ühendab õnnetu või vastuseta jäänud armastus.

Lavastuses on haaravaid dialooge ja muusika, mis paneb kuulama. Siiski soovitab lavastaja kõigi allhoovuste tabamiseks eelnevalt lugeda Tammsaare uurijate kirjatöid.

"Vargamäe voonakest" mängitakse Vargamäel 11 korral 21. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles