Järvalased hindavad kergliiklusteid rahuldavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paidelane Kadri Soon tunnistas, et on rulluisufanaatik juba ajast, mil loodi Paide tehisjärve äärne kergliiklustee, kuid nüüd sõidab ta pigem Paide–Türi rajal.
Paidelane Kadri Soon tunnistas, et on rulluisufanaatik juba ajast, mil loodi Paide tehisjärve äärne kergliiklustee, kuid nüüd sõidab ta pigem Paide–Türi rajal. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva Teataja vestlustest Järvamaa kergliiklusteede kasutajatega tuli välja, et kuigi üldiselt jäävad nad radade seisukorraga rahule, on kitsaskohtadeks konarlik pinnas ja vähene hooldus talvisel ajal, samuti on teada üks õnnetusjuhtum liiklusreeglite eiramise tõttu.

Türilt rattaga Paidesse sõites puutus paidelane Tarmo Välba Kirna mäel kokku aga  inimestega, kes tema ütlust mööda ei tundnud elementaarseid kergliikluses vajalikke reegleid.
Välba, kes harilikult pedaalib nädalas kolm-neli korda kokku 150 kilomeetrit, nägi endast umbes 25 meetrit eespool kõrvuti ratastel liikumas naist ja umbes 10–12 aastast tüdrukut.

Välba vilistas, et oma lähenemisest märku anda. Selle peale vaatasid eessõitjad tagasi ning liikusid tee erinevatesse äärtesse. «Mõtlesin, et sõidan nende vahelt läbi,» ütles ta. «Kui meie vahel oli paar meetrit, otsustas laps aga otse minu eest naise juurde minna.»
Välba pidi valima, kas sõidab tüdrukule otsa või pöörab kraavi. Järsult pidurdades lendas ta üle juhtraua ja maandus kõvale asfaldile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles