Kuritahtlik saemees jättis tankla elektrita

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaspoar

Täna südaöösel saeti Türil Tehnika 6 asuva Lukoili tankla territooriumil maha kask, mis langes elektriliinidele ja tankla jäi vooluta.

Öösel tanklas viibinud inimeste selgitusel oli südaöö paiku kuulda mootori mürinat. Et bensiinijaamas on pidevalt nii autode, mootorrataste kui ka rollerite mootorimürinat kuulda, ei osanud keegi esialgu aimata, et keegi võiks sinna puud langetama tulla.

Tankla töötaja ütlust mööda läks mootorsaega mees autosse ja istus juhi kõrvalistmele. Umbes minut hiljem langes kask ja siis jäigi tankla pimedaks.

Kanal 2 ajakirjanik Kaspar Pokk ütles, et politseinikud hakkasid kohe pärast sündmuskoha fikseerimist otsima inimest, kes kase maha saagis. Elektrikud tegid kõik endast oleneva, et elektrivool võimalikult kiiresti tagasi tuua.

Lukoili tehnikajuht Vitali Kirejev ütles, et elekter taastatakse Türi tanklas alles täna lõuna paiku. Et bensiinijaama kaupluses on veel inventuur tegemata, on tekitatud kahju täpset suurust võimatu öelda. Küll on kindel, et kõik jäätised on sulanud ning külmikutes olevad toiduained öö läbi säilitamistemperatuurist soojemas olnud, mistõttu ei kõlba neid enam müüa.

Kirejev märkis, et umbes 12 tunniga, mil Türil Lukoili tanklas elektrit pole olnud, võib saamata jäänud tulu suurus olla 2000-3000 eurot. Kirejev kinnitas, et see raha nõutakse saemehelt tagantjärele sisse. Lisaks tuleb tal maksta elektriettevõttele liinide taastamise eest.

Niisugune lollus oleks võinud hoopis kallimaks maksma minna. Nimelt tangitakse Lukoilis ka päästeteenistuse masinaid. Juhul, kui Türi päästekomando tuletõrjujad oleksid öösel või täna hommikul saanud väljakutse, pidanuks päästemasinat tankima hoopis Paides.
Operatiivkorrapidaja Indrek Ammeri andmetel ühtegi väljakutset Türi meeskonnale ei tulnud.

Türil on kuritahtlikult inimesed ennegi puid maha saaginud. Suurt kõlapinda leidnud vahejuhtum oli 2009. aasta alguses, kui kesklinnas saeti maha jõulupuu.

Ka samas tanklas on enne tänast ööd huligaanitsetud: poolteist aastat tagasi puuriti kütusemahutisse auke. Pärast seda paigutati mahuti ümber aed, kuid turvakaameraid pole selles Lukoili tanklas siiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles