Vaata, millised kaitsealused looduse üksikobjektid asuvad Türi vallas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägipe rändrahn:
 2,4 meetri kõrgune kivimürakas asub keset männikut. Selle juurde juhatab Neljateeristi nooleviitade ja siniste rajalintidega rada. Raja rannikupoolses otsas on metsistunud luited.
Mägipe rändrahn: 2,4 meetri kõrgune kivimürakas asub keset männikut. Selle juurde juhatab Neljateeristi nooleviitade ja siniste rajalintidega rada. Raja rannikupoolses otsas on metsistunud luited. Foto: Priit Pullerits

Keskkonnaamet jätkab Keskkonnaministri määruse „Järva maakonna kaitstavate looduse üksikobjektide piiranguvööndi ulatus" menetlust.

 

Määruse eesmärk on tagada Järva maakonna esinduslike põlispuude, rändrahnude ja allikate säilimine, määrates neile sobivaima kaitsevööndi ulatuse. Kokku täpsustatakse 36 kaitstava looduse üksikobjekti, sh 14 puu, 21 rändrahnu ja ühe allika piiranguvööndi ulatust, eelnõuga ei võeta kaitse alla uusi objekte ja ei seata täiendavaid kitsendusi.

Türi vallas asuvad järgmised kaitsealused looduse üksikobjektid: Kõljala tamm, Pidapa vana mänd, Käru tamm, Pärnamäe pärn, Saare-Siimu tamm, Nõmme rändrahn, Võstermäe rändrahn, Vassaare metsakivi, Luisu rändrahn, Saaremäe rändrahn, Villevere rändrahn, Vissuvere rändrahn ja Äiamaa rändrahn ning Raudemetsa mänd ja Vaki kivi, mis asuvad vastavalt Türi maastikukaitsealal ja Nõmme raba looduskaitsealal. Kaitsealadel asuvatele kaitsealustele looduse üksikobjektidele ei määrata piiranguvööndit ja neile kehtivad asukoha kaitseala piirangud.

Uuri lisaks siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles