Mäos vohab umbrohumeri

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa 2010. aasta tegu, sügisel avatud ja ligi 32 miljonit eurot maksma läinud Mäo liiklussõlme äärsetel aladel on kevade ja suve jooksul võimust võtnud umbrohumeri.

Järva maavanem Tiina Oraste sõnas, et Mäo liiklussõlm ja selle ümbrus on omamoodi Järvamaa visiitkaart ning on väga inetu ja lausa kriibib silma, kui seal sõitvatele inimestele jääb maakonnast meelde vaid maltsameri.


Oraste lisas, et on sel teemal juba sõna võtnud ja tema seisukoht on, et kui inimesed jaksasid piirkonda maatüki osta, peaksid nad jõudma seda ka hooldada, sealhulgas kas või korra aastas puhtaks niita.
Oraste märkis, et Paide vald saab hooletusse jäetud kruntide omanikele saata märgukirju. «Kuigi võin lõpuks Mäos olla kui viimane rüütel, siis mina sel teemal jonni ei jäta,» rõhutas ta.


Võimaliku lahendusena pakkus Oraste välja maaomanike ühistegevuse. Juba neljapäevaks on maaomanikud kokku kutsutud ning arutusele võib tulla näiteks mittetulundusühingu loomine. «Mäo arengu puhul on ühistegevus vältimatu ning teeäärsete alade hooldus võiks olla üks pisike osa, mida siis tulevikus koos teha,» arutles ta.


Hooldamatuse näide on Oraste meelest ka uue reisiterminali ja Mini-Eesti teemapargi ümbrus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles