Suurel ohutuspäeval jagatakse heldel käel päästenippe

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANDRUS EESMAA,JÄRVA TEATAJA

Sel pühapäeval, 21. august kl toimub Lääne-Eesti päästekeskuses korraldusel Paide kultuurikeskuse parklas ohutuspäev, kus operatiivteenistused ja teised ohutusega tegelevad asutused näitavad oma varustust, astuvad üles demonstratsioonesinemistega ning korraldavad mänge. Ohutuspäev avatakse kell 12 politsei ja piirivalveorkestri vigurmarssimisega.

Kohapeal saab päästjate juhendamisel proovida pulberkustutiga tule kustutamist, üles on pandud erinevate ohuolukordadega õppetelk. Näha saab mis juhtub, kui üritada potis põlevat õli veega kustutada.
Veeohutuse koolis õpetatakse uppuja päästmist, üles on seatud veebassein. Päästjad näitavad ka auto lõikamist, kui avarii tagajärjel pole võimalik inimest teisiti autost kätte saada, kui auto tuleb katki lõigata. Kohale tuuakse võimsad veepumbad ja muu üleujutustele reageerimise varustus, millega Eesti päästjad käisid abis üleujutusaladel Moldovos ja Poolas.

Pommigrupil on kaasas pommirobot ning veel palju erinevat varustust, mida demineerijad igapäevatöös kasutavad.
Näha saab politsei-ja piirivalve kasutuses olevat tehnikat. Infot antakse millised on ohtlikud ja keelatud tegevused. Täpsemalt saab infot alkomeetritest ning joobes juhtimise ohtlikkusest.
Sisse saab kiigata kiirabiautosse ning näha milline see seestpoolt välja näeb. Esmaabi osutamist õpetavad Punase Risti ja kaitseliidu liikmed.
Raudteeohutus OLE esindajad räägivad raudtee ohtudest, kohapeal on võimalus lahendada erinevaid ülesandeid.
LRK autokool on kohal turvavöö stendiga, kus demonstreeritakse turvavarustuse kasutamist autos.
Lastele on loodud meisterdamisala. Lastealal õpetavad ohutust Paide kultuurikeskuse ja Paide avatud noortekeskuse töötajad ning maskotid päästekoer Nublu ja politsei lõvi Leo.
Üritus on kõigile tasuta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles