Lapsed mängisid omavalmistatud pommidega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel Paides toimunud ohutuspäeval said lapsed uudistada pommirobotit ja veelkord teada, et pudelipommide valmistamine on ülimalt ohtlik.
Nädalavahetusel Paides toimunud ohutuspäeval said lapsed uudistada pommirobotit ja veelkord teada, et pudelipommide valmistamine on ülimalt ohtlik. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Päästetöötaja tabas Paides elamurajoonist seltskonna lapsi, kes olid kodukeemiast valmistanud viis pommi, mis oleks lõhkedes võinud neilt nägemise või sõrmed võtta.

Lääne-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo vanemspetsialist Kairet Kõljalg ütles, et Paides Ristiku elurajoonis jalutades hakkas talle silma seltskond lapsi, kes haljasalal midagi toimetasid.


Kui Kõljalg nende lähedusse jõudis, jooksid lapsed minema. Kohast, kus lapsed mängisid, leidis Kõljalg plastikpudeleid, mis olid nii-öelda pommid. «Lapsed panevad plastikpudelitesse teatud kodukeemiat ja hõbepaberit, keemilise reaktsiooni tulemusel pudelid plahvatavad,» teadis ta öelda. «Selliste nii-öelda kodukeemia pommidega on lapsed saanud põletushaavu, jäänud näppudest ilma ja pimedaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles