Kolm meest võtsid kolmeks päevaks «3kõla» teha

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kolmkõla» festivali veab juba seitsmendat aastat Leho Rubis.
«Kolmkõla» festivali veab juba seitsmendat aastat Leho Rubis. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Septembri teise nädalavahetuse kolmel päeval täidab Paide linnaruumi festival «3kõla», mis ühendab endas nii veebruarist tuntud festivali «Kolmkõla» kui ka algavat Wabalinna projekti.

Kolm päeva kestev festival, mis on täis muusikat, luulet, filmi, kujutavat kunsti, aga ka kuus kuud jätkuvaid wabalinna tegevusi, saab ühe korraldaja Rainer Eidemilleri selgitusel teoks kahe asja koostoimel: need on 2005. aastast Leho Rubise veetud «Kolmkõla» festival, mida sel korral toetab Eesti kultuurkapital, ja ühenduse Weissenstein Wabalinna projekt, mida toetab Kodanikuühiskonna sihtkapital.

«Leho idee oli nii hea, et me ei raatsinud sel lõppeda lasta, sest ega üksi ole lihtne tervet festivali vedada,» selgitas Eidemiller. ««Kolmkõla» on algusest peale olnud koos vanalinna konverentsiga, nüüd saab ka vanalinnast wabalinn.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles