Liusvere elanike optimism ja töötahe hoiavad kuulsa prohveti koduküla kaardil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2.  Eelmisest perest on Valjo ja Kaja Jürgensohni (pildil) Tammekännu talu õuele jäänud omapärane monument kokkukasvanud saarepuust ja vanast niidukist.
2. Eelmisest perest on Valjo ja Kaja Jürgensohni (pildil) Tammekännu talu õuele jäänud omapärane monument kokkukasvanud saarepuust ja vanast niidukist. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

101 tähtsama eestlase hulka arvatud prohvet Maltsvetti tema sünnikülas ei meenutata. Liusvere vähesed elanikud tähtsusest ei hooli, rabavad päevast päeva kõvasti tööd teha ja annavad rõõmsameelsusega kõigile silmad ette.

Koeru valla Liusvere küla kõige vanem elanik, nädala pärast 77aastaseks saav Hilda Abner tuleb majavalvur Mopsi haukumise peale käbedal sammul oma põllulapilt taluhoovi ootamatuid külalisi tervitama.
Pisikest särasilmset Hildat võib vist igal aastaajal leida pigem õuest kui toast. «Tubane töö mulle ei meeldi, õues võin päevad läbi toimetada,» ütleb ta. «Astud õue ja saad oma õue peal askeldada – see on kõige parem asi!»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles