Hobikross tõi Kihli hulgaliselt motopublikut

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihli motokross
Kihli motokross Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeval toimus EHKK neljas etapp Türil, Kihli krossirajal. Võistluspäeva võõrustas ideaalne ilm, mis tõi ka oodatust suurema publiku raja äärde. Lisaks ilmataadile tegid korraldajad sügava kummarduse eesti motokrossi „Grand old man“ Heino Aavasalu ja co ees kes hoidsid rajaolusid perfektsena terve päeva jooksul.

 

Esimene start Retro ja Evo klassides pakkus palju põnevust kui päeva kiireim mees Rain Kochi tsikkel esimesel ringil tõrkuma hakkas ning võttis pea minuti aega enne kui taas sai võistlusse sekkuda. Samala ajal tegi ees tempot värske Euroopa Meister Klassik Motokrossis, Aadu Sikk kellele järgnes Kristjan Lüüding soliidse vahega. Hooaja punktiliider Kristo Saar sõitis enamuse sõidust kolmandal kohal, Koch tegi aga iga ringiga vahet väiksemaks ja finishilipu langedes tõusis lausa teisele kohale. Teises sõidus Kochi tehnika enam probleeme ei põhjustanud ja nii tuli ka kindel võit mis andis päeva kokkuvõttes samuti etapivõidu, teine koht läks Sikule ja kolmas Lüüdingule. EVO klassi parimad olid sel korral Marko Laipalu, Kaur Kikas ja Tapani Räsanen.

2Taktiliste tsiklite stardis võidutses Genry Arras edestades Kaarel Aamerit ja Siim Ihatsit, 85AMA arvetuses oli parim Robin Kruuse, Oliver Karimovi ja Aron Annervieki ees. Naiste klassis Kadri Ehamäe, Teele Raja ja Krissu Konoplitski ees.

Veteranide ehk MX40 ja MX50 arvestuses tegi hommikul parima aja Aivo Rabbi edestades Tarmo Jaasi Tamme. Kuid võidusõidu võttis Jaasi Tamm siiski võidu edestades Rabbit ja Valeri Homini. MX50 arvestuse parim oli Priit Laur, teine Argo Laherand ja kolmas Jaan Tang.

MX D klass osvõturohkeimana jagunes kaheks kus sõideti nii lohutus kui ka põhisõit.

MX D klass osvõturohkeimana jagunes kaheks kus sõideti nii lohutus kui ka põhisõit. Põhisõidu esimeses stardis tegi ilma Alari Jüriöö Axel Tombaku ja Marken Järve ees. Teises sõidus võttis liidripositsiooni aga Aleksander Vatter jättes Jüriöö teiseks ja Marken Järv taas kolmas. Etapi kokkuvõttes andsid liidetud punktid esikoha siiski Jüriööle, Marken Järve ja Mattias Graumanni ees.

MX C klassis käis tihe heitlus esikohale Risto Ildi ja Hardi Pransi vahel kui Prans võttis esimese sõiduvõidu siis Ild teise mis andis ka etapivõidu samade punktidega Ildile. Kolmandaks tõusis Riho Ild. MX B ehk kiireim hobiklass oli samuti täis põnevat võidusõitu kui Tanel Turro võttis esimese sõiduvõidu jättes Siim Palatu teiseks siis teises sõidus keeras Palatu asjad enda kasuks. Seega etapiõit Palatule Turro ja Madis Lepikovi ees.

MX A ja Juuniori klasside ühisstart pakkus rohkelt põnevaid emotsioone kui stardist tuiskasid kahekesi ees minema Hans Priidel ja Rain Koch. Niimoodi jätkati neli ringi ning tundus, et Kochi aastate pikkune paus motokrossist ei ole tema kiirust üldse pärssinud. Kuid siis sai määravaks regulaarselt treenitud sõitjate paremus ning Koch hakkas väsima ja tahapoole langema. Kohe möödus Meico Vettik võttes sihikule ka Priidele, kellest samuti kodurajal sõitev Vettik peatselt möödus. Finishilipu alla jõutigi Vettiku vedamisel, Priidel teise ja Lenzius kolmandana. Teine sõit sai Vettik hea lähde ning oli esimesest ringist alates võistlejaterivi vedamas. Sel korral näitas Lenzius väga head minekut ning ületas finishijoone teisena ning teine comebacki mees Karl Saat võttis kolmanda koha. Päeva kokkuvõttes MX A klassi võit Meico Vettkule, Aron Lenziuse ja Karl Saati ees ning Juuniori arvestuses vankumatu liider Hans Priidel, Tamus Talviku ja Henri Mölli ees.

EHKK karikasarja viies etapp sõidetakse 4. augustil Dynami:t Kiviõli Motokeskuses kus pakutakse suurima kõrgusvahega rada Eestimaal ning kauneid vaateid ja uusi atraktsioone Tuhamäe jalamil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles