Toasoe kallineb jõudsalt

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Toasooja hinnatõusuga peavad eeloleval talvel arvestama peaaegu kõik Järvamaa kortermajade elanikud, sest nii põlevkiviõli kui ka hakkepuit on kallinenud.

Järgmisel esmaspäeval tõuseb Koerus toasooja megavatt-tund 63,12 eurolt 70,02 eurole. Koeru Kommunaali juhataja Himot Põldver tunnistas, et selle hinnatõusuga kevadesse ilmselt välja ei vea ja talvel tuleb veel kord hinda kergitada.


Hinnatõus on Põldveri selgitusel vältimatu, sest põlevkivi kütteõli on aastaga kallinenud 50 protsenti.


Paide soojatootja Pogi ärijuht Andres Alusalu ütles, et ka nemad ei saa hinnatõusuta hakkama, kuid praegu pole veel täpselt teada, millal ja kui palju hind kerkib. «Oktoobris ja novembris on hind kindlasti sama, arvatavasti kallineb see kas detsembris või järgmisel aastal,» lausus ta.


Türi vallavalitsuse energeetik Urve Meerits kinnitas, et kui puiduhind enam ei tõuse, on lootust selle talve toasooja hinnatõusuta hakkama saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles