Eestile tehti põua tõttu rohestamise toetuse erand

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinategu.
Heinategu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Möödunud nädalal otsustati Brüsselis anda Eestile anda erisus rohestamise toetuse ökokesa tootmispiirangu nõude osas.

Pikalt kestnud erakordselt kuiva perioodi tõttu pöördus maaeluminister Tarmo Tamm juuni lõpus Euroopa Komisjoni pőllumajandusvolinik Phil Hogani poole, et saada erisust rohestamise toetuse ökokesa tootmispiirangu nõude osas selleks aastaks. Otsustatigi erisuse andmise kasuks.

Tänu sellele saavad loomakasvatajad varuda ökokesalt loomadele sööta ilma tootmispiiranguta. Kui kehtiva nõude järgi ei tohi ökokesal kuni 15. augustini põllumajandustootmisega tegeleda, siis erandina on 2018. aastal ka sellistelt aladelt võimalik loomadele sööta varuda.

Erisuse kohaldamise võimalus anti lisaks Eestile ka Lätile, Leedule, Soomele, Rootsile, Taanile, Poolale ja Portugalile.

Põua tõttu on kõige problemaatilisem heintaimede piiratud kasv, mis põhjustab loomasööda puudust ja selle ebapiisavat kvaliteeti. Heintaimede esimese niite saak oli võrreldes eelmiste aastatega 30-50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles