Paide uus park otsib nime

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajandi tammiku istutamine Sillaotsale.
Sajandi tammiku istutamine Sillaotsale. Foto: Kuido Saarpuu

Kuni 1. augustini saavad Järva Teataja lugejad otsustada, millist nime hakkab kandma Eesti vabariigi sajandaks juubeliks istutatud tammepark.

Paide abilinnapea Siret Pihelgas ütles, et rahvahääletusele on välja pandud seitse nime ja lõplik otsus jääbki kohalike inimeste langetada. «See nimi, mis kõige rohkem toetust kogub, läheb käiku,» kinnitas ta.
Paide ühisgümnaasiumi õpilased istutasid suve alguses Sillaotsa piirkonda «Eesti 100 tamme» projekti käigus enda kasvatatud tammeistikud.
Järva Teataja digilehes kestab pargi nime hääletus 1. augustini.
 
Tammeistikute kasvatamine algas tammetõrude korjamise ja mulda panekuga. Noored tammed kasvasid üles koolimaja kõrval Peetri pargis, kus õpilased neid hooldamas käisid.

Paide ühisgümnaasium õpetaja Ellen Rosimannuse sõnul pole tammi kasvatada lihtne olnud. "Nad vajavad palju hoolt ja armastust ning seda oleme neile ka andnud. Oleme neid pidanud kaitsma nii loomade kui ka haiguste eest, küsinud nõu nii ekspertidelt kui kasutanud oma talupojatarkust," lausus ta. Rosimannus lisas, et tammede kasvatamine on teda ennast kasvatanud tugevasti Järvamaa külge. "Olen pärit Lõuna-Eestist, aga tunnen, et see tammeprojekt on mind tugevalt sidunud Järvamaaga. Loodan, et ka noored, kes need tammed maha istutavad, tulevad neid 30 aasta pärast oma laste ja lastelastega vaatama!"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles