Abaja metsapõlengul tegeletakse järelkustutustöödega

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud Alliku raba kustutustöödel.
Vabatahtlikud Alliku raba kustutustöödel. Foto: Erakogu

16. juulil kell 11:27 alguse saanud tulekahju Järva vallas Abaja külas asuvas Alliku rabas lokaliseeriti 16. juulil kell 22:44. Täna otsitakse veel tulepesi ning tegeletakse järelkustutustöödega.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits ütles eile hommikul, et põlenguala esmaspäeva õhtul ei suurenenud ning tuli hoiti kontrolli all. „Kell 23:30 katkestati ööseks töö ning inimesed tulid metsast välja puhkama, et siis hommikul kohe taas alustada kustutustöödega.“

Järvamaal Abaja ja Valila küla vahel asuvas Alliku rabas laiuva tulekahju pindala suuruseks hinnati 20 hektarit. Kustutustöid teostati kolmes töölõigus ning metsas oli esmalt kokku 50 kutselist ja vabatahtlikku päästjat. Vabatahtlikud päästjad olid Aegviidu, Järva-Jaani, Oisu, Sõrandu ja Väätsa päästekomandodest ning kutselised päästjad Aravete, Jõgeva, Koeru, Paide, Põltsamaa, Türi ja Väike-Maarja komandodest. Metsas oli töös 22 erinevat tehnikaühikut. Päästetöödel osales ka Politsei- ja Piirivalveameti helikopter. Lisaks tehnikale ja päästjatele oli kustutustöödele kaasatud 36 vabatahtlikku inimest ning rohkem inimesi tol hetkel appi ei vajatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles