Rahvajooksu juubelinäitus täidab Paide kultuurikeskuse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alates 27. septembrist kuni 7. oktoobrini on Paide kultuurikeskuses üleval Järvamaa muuseumi näitus «Paide-Türi rahvajooks 30», kus on eksponeeritud fotod, rinnanumbrid, diplomid, medalid ja muu sümboolika läbi aastakümnete. Näitus on koostatud Paul Kolla, Riho Kapi, Virve Punapardi, Jane Kiristaja, Valev Väljaotsa, Eesti fotoarhiivi, Järvamaa muuseumi ja AS Kuma kogudest.


Paide-Türi rahvajooks toimus esmakordselt 1982. aastal, selle väljamõtlejaks ja teokstegijaks oli tolleaegne Paide rajooni spordikomitee esimees Andres Taimla.
Esimesel rahvajooksul oli 695 finišeerijat ja võitjaks tuli Viljo Emajõe. Järgmisel aastal lisandus ka teine distants, Paide-Kirna. Tol aastal oli Türil 1668 lõpetajat, mis püsib siiamaani pika distantsi rekordina. Kahe distantsi peale kokku kõige enim finišeerijaid, 3500, on olnud 1986. aastal.

Esimesed kümme aastat starditi Paide keskväljakult ja finišeeriti praeguse nimetusega Türi põhikooli staadionil. Alates 1992. aastast on start antud Paide Kultuurikeskuse eest ja finišeeritud Türi linnastaadionil.
Paide-Türi Rahvajooksu viiekordsed võitjad on Vjatšeslav Košelev, Tiina Idavain ja Jekaterina Patjuk. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles