Varjupaiga meestel on järjekordne unistus- filmioperaatori tõstuk

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmilindifestival Järva-Jaanis
Filmilindifestival Järva-Jaanis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

18. augustil on Järva-Jaanis toimumas järjekordne filmilindifestival. Kõik huvilised saavad seal toetajad varjupaigale järgmise huvitava eksponaadi- filmioperaatori tõstuki soetamist.

 

Filmilindifestivalil saab toetada vanatehnika varjupaika ühe tõeliselt suure ja ägeda unistuse täide viimisel. „Pista festivalile tulles mõni kuldraha tasku, et toetada eriotstarbelise filmioperaatori tõstuki ostmist. Unikaalne tõstuk töötab käsitsi juhtimisega metallist raskuste lisamisega. Masin on sõitnud 14700km, ning on ainuke omataoline Eestis,“ kirjutavad korraldajad.

Foto: Auto24.ee

Auto kohta uuri lähemalt siit!

Ka üks viimaseid varjupaiga eksponaate, „Suur koll“ ehk sadulveok KrAZ-257, millel on 22tonnise kandevõimega tankurpoolhaagis TZ-22 jõudis Järva-Jaani tänu lahkete annetajate abile.

Varjupaiga eestvedaja Tuve Kärner tõdes toona , et kolme nädalaga kokku saadud 3000 eurot purustas kõik seniste aktsioonide rekordid, seda nii summa kui ka osalejate arvu (85) poolest.

Alates 2005. aastast on kogumisaktsioonidega vanarauahundi käest päästetud 33 sõidukit.

FILMILINDIFESTIVAL

Filmilindifestival toimub Järva-Jaani kinomuuseumis ning Vanatehnika varjupaigas vanade busside, trammide ja trollide keskel. Suvelõpufestival on seekord pühendatud kõigile ränduritele ja julgetele teekondadele. Festivali iseloomulikuks osaks on kinoklassikaks saanud filmide näitamine 35millimeetristelt lintidelt ja seda eestikeelsete subtiitritega. Põrina saatel jookseb vanade projektorite vahelt läbi mitukümmend kilomeetrit rariteetset filmilinti. See on kergelt müstiline päev täis head muusikat, väärt filme ja õdusat atmosfääri.

Festivali jaoks pannakse suurematest linnadest Järva-Jaani käima ka bussid. Üks bussidest väljub 18. augustil Tallinna Rahvusraamatukogu eest kell 13.30 ning sõidab tagasi Tallinnasse kell 03.00. Teine buss väljub 18. augustil Tartu Vanemuise alumisest parklast kell 14.00 ning sõidab tagasi Tartusse kell 03.00.

Uuri lisa siit!

FILMID KINOMUUSEUMIS

16.00 Eesti filmiklassikasse kuuluv “Nipernaadi” (1983)

18.00 Vendade Kaurismäkide road movie ”Worthless” (1982)

20.30 Ikooniline teekonnafilm “Easy Rider” (1969)

ÖÖKINO HEINAMAAL

22.30 Jim Jarmuschi saladuslik mängufilm “Dead Man” (1995)

01.00 Postapokalüptiline märul “Mad Max 2” (1981)

RAHVUSARHIIVI LÜHIFILMIDE PROGRAMM KINOTELGIS

15.00 Seiklema operaator Kõpsuga!

17.00 Ringreis kultuuripärandi minevikuradadel kroonika- ja dokumentaalfilmide seltsis.

19.00 Liigutavad lühifilmid "Külaline" (1979), "Väekargajad" (1993), "Võsakurat" (1976) ja "Pulmapilt" (1980).

MUUSIKA

Päeva saadavad festivaliplatsil öösse popup klubi VÄLK DJ-d.

PERESÕBRALIK FESTIVAL

Lapsed saavad festivalil osaleda animatsiooni töötoas ja viktoriinis, mängida lauamänge ning orienteeruda vanade sõidukite keskel seiklusmängus. Samuti saab festivalil osaleda lauatennise turniiril, tutvuda Järva-Jaani vaatamisväärsustega bussiekskursioonil ning võtta leili ainulaadses tuletõrjebussi ehitatud saunas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles