Pealinnapoisi parimad suved möödusid Paides

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome
Koit Toome Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Lapsepõlvesuved Paides veetnud Koit Toome satub siiakanti nüüd vaid tööasjus, kuid see väike linn jääb temale alatiseks armsaks.

Koit Toomel on selja taha jäänud töine suvi: kontserttuurid, esinemised firmaüritustel, erapidudel ja pulmades – ühesõnaga tavaline muusiku suvi.
Saabunud sügis annab vaid veidi hingetõmbeaega, enne kui tiheda esinemisgraafikuga aastalõpp pihta hakkab. Ka uue plaadi materjali ettevalmistus ja osalemine ühes teleprojektis nõuab oma osa.
Lapsepõlves oli midagi, ilma milleta Koit läbi ei saanud. Need olid suved vanavanemate juures. «Kaks kõige tähtsamat kohta minu lapsepõlves olid Paide ja Keila-Joa. Paides elas mu emapoolne ja Keila-Joal isapoolne vanaema. Nii veetsingi oma suved vaheldumisi siin ja seal,» selgitab ta.
Koidu vanaema töötas Paide TREVis (teede ja remondi ehituse valitsus – toim). «Mäletan seal olnud tantsuõhtuid, kus esinesid erinevad ansamblid. Mäletan ka, et TREVi saalis oli klaver, mida käisin seal harjutamas,» meenutab ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles