E-Piim kasvatas veerandi võrra käivet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas avaldas lootust, et uue piimatööstuse jaoks saab hangetega alustada juba tänavu juulis.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas avaldas lootust, et uue piimatööstuse jaoks saab hangetega alustada juba tänavu juulis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Piimandusühistu E-piim käive kasvas mullu 24,7 protsenti 56,3 miljoni euroni, ühistu kasum suurenes 2016. aasta 58 000 eurolt 1,3 miljoni euroni.

Ühistu eksportis mullu 72 protsenti toodangust. Piimasaaduste müügist teeniti 46 miljonit eurot, teenuste eest 1 miljon eurot. Muude tegevusalade müük moodustas 9,2 miljonit eurot ehk kolm korda enam kui tunamullu, selgub piimandusühistu E-piim majandusaasta aruandest.

"2017. aasta oli piimandussektori jaoks tervikuna positiivne aasta. Aasta keskmised hinnad piimatoodetele ja toorpiimale fikseerusid rahuldaval tasemel. Rõõsakoore ja või hinnad lõid aasta teisel poolel kõikide aegade rekordeid. Piimarasva toodete nõudlus on suurenenud üle maailma," märkis juhatus aruandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles