Seitse pöialpoissi tahavad tagasi loodusesse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädast päästetud jänesed.
Hädast päästetud jänesed. Foto: Virge Võsujalg

Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonna juht Virge Võsujalg andis teada, et tema hoole alla on sirgumas seitse hätta sattunud metsjänese poega, keda ta hellitavalt hüüab pöialpoisteks ning kes vajavad suureks kasvamisel inimeste toetust.

Võsujalg selgitas, et jänesed on temani jõudnud läbi erinevate õnnetuste või inimeste teadmatuse tõttu. «Mõne tervis oli päris hullus seisus, mõned olid krapsakamad,» rääkis ta.

Praegu on seitse noorukest jänest terved ning elurõõmsad. Paraku vajavad nad mõnda aega veel inimeste hoolt, et suuremaks kasvada ja olla valmis loodusesse naasma. Selleks vajavad nad aga Võsujala selgitust mööda eritoitu. «Piimapulber, mis kulub ära kahe nädalaga maksab  22 eurot purk. Sellele lisaks vajavad jänesed veel vitamiine ja mõned ka ravimeid, et kasvada ja kosuda,» lausus ta.

Piisavalt suureks kasvades vajavad jänesed väliaedikut, kus vähemalt kaks nädalat harjuda metsahäältega ja alles siis on loomad valmis minema oma teed. Ka selle rajamine maksab midagi.

Metsjänesed.
Metsjänesed. Foto: Virge Võsujalg

Seetõttu oleks Eesti Metsloomaühing väga tänulik, kui inimesed leiaksid võimaluse jäneste kasvamist ja loodusesse vabastamist toetada.

Annetuse saab teha Eesti Metsloomaühingu kontole EE952200221067573100 Swedbank ja selgitusse kirjutada jänkud ehk 7 pöialpoissi.

Telia ja Tele2 võrgust saab ka helistada annetustelefonile 9009933 - 5 eurot ja 9009955 - 25 eurot. Helistades tuleb kogu jutt ära kuulata, sest muidu süsteem ei toimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles