Riik asub töötleva tööstuse automatiseerimist toetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konesko tehas.
Konesko tehas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riik tuli välja toetusega, mis näeb ette, et aastatel 2018-2020 antakse töötleva tööstuse ettevõtetele 4 miljonit eurot, et läbi viia digitaliseerimise ja automatiseerimise diagnostikat.

Digitaliseerimise diagnostikat pakkuva toetuse tulemusel koostatakse ettevõtjatele konkreetne kalkulatsioon digitaliseerimise ja automatiseerimisega seotud kuludest ja prognoos tuludeks.

«Oleme maailmas tuntud kui e-riigi tehnoloogiate praktiseerijad ja loodan, et tänu sellele toetusele saame kaasa aidata Eesti erasektori digitaliseerituse taseme tõstmisele,» ütles endine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel on riikliku tööstuspoliitika fookuses tootmisprotsesside digitaliseerimine ja automatiseerimine ning Eesti ettevõtete toodangu eksportimine välisriikidesse. Ministeeriumi käivitatud tegevusi viivad ellu Ettevõtlus Arendamise Sihtasutus (EAS) ja SA Kredex.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles