Keskkonnaprojektid saavad 11 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KIK eraldab raha keskkonnaprojektidele.


Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
KIK eraldab raha keskkonnaprojektidele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab 6. augustil ligi 11 miljoni eurose siseriikliku keskkonnaprogrammi taotlusvooru, kust saab raha taotleda kaheksas valdkonnas.

Raha saab taotleda sellistes valdkondades nagu atmosfääriõhu kaitse, kalandus, keskkonnateadlikkus, looduskaitse, merekeskkond, metsandus, ringmajandus ja veemajandus.

KIK-i toetuste üksuse juhi Koit Kaskeli sõnutsi on taotlema oodatud nii kohalikud omavalitsused, mittetulundus- ja äriühingud, sihtasutused, vee-ettevõtjad, ülikoolid ja keskkonnakaitsega tegelevad asutused.

Kogu taotlusvooru eelarve on 10,8 miljonit eurot. Vooru eelarvest 6,5 miljonit suunatakse veemajanduse programmi ja üks miljon eurot ringmajandusse. Merekeskkonna projektid saavad 800 000 eurot, metsandusse läheb 600 000 eurot, atmosfääriõhu kaitsesse 550 000 eurot ja looduskaitsesse 500 000 eurot. Keskkonnateadlikkusele on mõeldud 450 000 eurot ja kalandusele 400 000 eurot.

Projektide esitamine toimub andmesüsteemi KIKAS kaudu. Taotlusi saab esitada kuni 17. septembrini ning rahastusotsuse saanud projektid selguvad detsembris.

KIK rahastab erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Kaheksateistkümne aastaga on riik KIK-i kaudu toetanud ligi 20 000 keskkonnaprojekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles