Omniva hakkab testima kodu juurde paigutatavaid pakikappe

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumaja juurde paigaldatud Cleveroni pakikapp.
Elumaja juurde paigaldatud Cleveroni pakikapp. Foto: Cleveron

Eesti suurim posti- ja logistikaettevõte Omniva hakkab piloteerima Cleveroni pakikappe ehk kodu-pakiautomaate, et testida seda kui ühte võimalikku tulevikulahendust saadetiste kättetoimetamisel.

Esimeses faasis hõlmab Omniva piloot piiratud aadressidele paigaldatud pakikappe Viljandis, kuhu hakatakse tooma koduaadressile kulleriga tellitud saadetisi. Samuti pannakse pakikappi ka piloodis osalevate aadresside postisaadetised (lihtkirjad, perioodika, otsepost), et klient saaks nii posti kui pakid kätte ühest kohast.

Omniva juhatuse esimehe Ansi Arumeele sõnul usub Omniva nn. viimase miili automatiseeritud lahendustesse ning testib selle valdkonna paljutõotavaid uuenduslikke lahendusi. 

«Kodu juures olev pakikapp on uudne võimalus, kuidas jõuda klientidele lähedale ning pakkuda neile mugavat teenust, kus inimene ei oota pakki, vaid pakk inimest,» ütles Arumeel. «Pakiautomaatide populaarsus kogu Baltikumis on end juba tõestanud, pakikapp oma kodulähedusega lisab sellele täiendava mugavusastme.»

Eelmisel aastal piloteeris Omniva Tallinnas Kakumäel pakkide kättetoimetamist Starshipi pakirobotitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles