Pattude lunastuseks roose linnapeenrast ei murta

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ele Schiff
Ele Schiff Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Roose peetakse suursugusteks lilledeks, mida kuigi kergekäeliselt avalikku linnaruumi kaunistama ei istutata. Ometi on nii Paides kui ka Türil kaunid roosipeenrad olemas ning aednikud kaaluvad üha enam kaua õitsevate roosisortide kasutamist lilleklumpides ja linna haljastuses.

Paide linna aednik Hedi Jürgen ütles, et Paides hooldab ta roose kolmel peenral. «Kõige vanemad roosid kasvavad raekoja ümber. Sinna istutati kümme aastat tagasi kolme sorti. Kõige pilkupüüdvamad on topeltõielised «Hansalandid», tagapool on veidi kõrgemad lihtõielised «Robustad» ning natuke enam varju jäävad roosad «Hansad»,» tutvustas ta.

Umbes samal ajal istutati Jürgeni teada terve plejaad madalaid roosasid pinnakatteroose nimega «Palmengarten Frankfurt» Paide ringteele. «Need võeti sealt hiljaaegu aga üles ning istutati Laia ja Soo tänava nurgale jäävale segalilledest peenrasse. See on tegelikult ilus peenar ning need roosid sobivad kombineeritult teiste suvelilledega sinna väga hästi,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles