Puurilukk hoiab väravasuudme kindlalt kirbul

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raiko Mets. Pilt on illustratiivne.
Raiko Mets. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Väätsalane Raiko Mets (19) on oma hobidenimistus suutnud edukalt ühendada jahilaskmise ja väravavahiameti. Kasvanud reaktsioonikiirus ja võhm tuleb noormehe hinnangul kasuks ka teistel elualadel.

Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekohas viimast poolaastat autotehnikuks õppiv Raiko jõudis laskmine juurde isa Ülo Metsa kaudu, kes omakorda innustus alast oma isa Johannese abil. Lisaks tiirus savitaldrikute kõmmutamisele võib Raikot aeg-ajalt leida jahiseltskonnaga ka metsast nö päris jahilt.

Jalgpalluritee on Metsa tänaseks päevaks oma põhiametikohalt, Paide Kumakese väravasuudmelt viinud paaril korral ka märksa kõrgemale, võistkonna duubli, meistriliigas kaasategeva Paide linnameeskonna puurilukuks.

Mida annab jahilaskmise/jalgpalliga tegelemine?
Laskmises on tähtis psühholoogiline ettevalmistus, võistlustel tuleb osata end rahulikuks sundida ja kontsentreerida vaid eesootavale.
Jahilaskmine parandab reaktsioonikiirust, mis tuleb kasuks ka jalgpallis. Jalgpall omakorda annab juurde võhma, mis on omakorda abiks laskmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles