Paide noored käisid Kreekas jalga keerutamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi rahvatantsijatele jäi mulje, et Kreekas toimunud laste ja noorte folkloorifestivalil olid nad ühed lemmikud. Pildil keerutab jalga segarühm Südameke.
Paide gümnaasiumi rahvatantsijatele jäi mulje, et Kreekas toimunud laste ja noorte folkloorifestivalil olid nad ühed lemmikud. Pildil keerutab jalga segarühm Südameke. Foto: Valdo Rebane

Paide gümnaasiumi rahvatantsijad käisid Kreekas festivalil. Reisil said noored nii esineda, õppida teisi kultuure tundma kui ka veeta mõnusalt vaba aega alates huviväärsuste uudistamisest kuni skuutriga sõitmiseni.

Kolm Paide gümnaasiumi rahvatantsurühma (V-VI klassi Keerutajad, neiduderühm Piripiigad, segarühm Südameke) osalesid Europeade’i kaudu Kreekas väikesel poolsaarel Hanioti laste ja noorte folkloorifestivalil, kus tantsis 23 rühma 15 riigist.

Reis kestis 19. septembrist 1. oktoobrini. Tantsijaid oli 39, lisaks juhendaja Helen Trug, mõni lapsevanem ja kaks bussijuhti.
Sõidu maksid kinni õpilased, seetõttu said minna need, kellel selleks võimalus oli. Kreekasse sõitsid bussid kolm päeva. Teekond kulges läbi Balti riikide, Poola, Slovakkia, Ungari, Serbia ja Makedoonia – kokku 6000 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles