Vaata, mis toimus Jäneda talupäevadel

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juulikuu viimane nädalavahetus on väga paljudel põllumajandusega vähemal ja enamal viisil kokkupuutuvatel inimestel kalendrisse märgitud, kui talupäevade toimumise aeg Jänedal - seekord juba 27. aastat järjepanu.

Jäneda talupäevi külastanu Virumaa Teataja kirjutas, et üritusel oli tavapäraselt palju müüjaid ja veel rohkem ostjaid. Ehkki Rakverest käsitööga Jänedale kaubitsema sõitnud Silva Rannaste nentis, et varasematel aastatel on rahvast vist pisut rohkem olnud.

"Eks ilm ole selline, mis laadale väga ei meelita," viitas ta ühelt poolt palavusele, teisalt aga äikeseohule. Rannaste pelgas tugevat tuult ja võimalikku vihmasadu, mis peo rikuks. "Kardan õhtut ka, sest Patune Pool hullutab rahvast ja siis mine tea, mis juhtud võib," kõneles kaubitseja. Rannaste oli mures oma telgi pärast, mis asus üpris Musta Täku Talli lähedal. Aga just seal toimub õhtune simman hetkel väga populaarse ansambliga Patune Pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles