Järvamaa omavalitsused püsivad konkurentsis

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kohalike omavalitsuste võimekuse edetabelis paikneb enamik Järvamaa omavalitsusi esimeses pooles, üksnes Roosna-Alliku ja Kareda vald on võimekuse poolest alla keskmise.

Käesoleval nädalal avaldatud kohalike omavalitsuste võimekuse edetabelis on Järvamaalt kõrgemail (21.) kohal Paide linn.
Viis kohta allpool asub maakonna suurim omavalitsus Türi vald. Järvamaalt lõpetab edetabeli maakonna väikseim omavalitsus Kareda vald, kes on 226 omavalitsuse seas 197. kohal. Pingerea tagumisse poolde jääb lisaks Karedale ka Roosna-Alliku vald 149. kohaga.
Enamik siinseid omavalitsusi jääb vahemikku 46. kuni 77. koht.

Järva maavanem Tiina Oraste ütles, et see pole meelelahutuslik edetabel, vaid annab tõese ülevaate omavalitsuste olukorrast. «Loomulikult on ka selle tabeli kõige võimekamatel puudusi ja nad peavad nende kõrvaldamiseks pingutama,» lisas ta.


Oraste tunnistas, et midagi üllatavat Järvamaa omavalitsuste kohtades pole. Võrreldes eelmiste aastatega on tahapoole kukkunud Kareda ja Roosna-Alliku, kuid seda oli arvatagi. Ta tõi esile Koigi valda, kes on oma kohta parandanud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles