Käibelaen aitaks leevendada põua tõttu kahju kannatavate põllumeeste olukorda

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunsthambad ja eurod
Kunsthambad ja eurod Foto: Caro / Frank Sorge / Caro / Frank Sorge/Scanpix

Esmaspäeval toimunud Riigikogu maaelukomisjoni erakorralisel istungil otsiti lahendust põua tõttu põllumajanduses tekkinud olukorrale ja käidi muuhulgas välja ettepanek, et põuakahju kannatanud põllumeestele võiks Maaelu Edendamise Sihtasutuse kaudu laenu anda. 

Põud on tekitanud probleeme paljudele põllumeestele Eesti erinevates piirkondades „Põllumajanduskoda toetab maaeluministri ettepanekut suurendada Maaelu Edendamise Sihtasutuse omakapitali ning kasutada seda käibekapitali laenude väljastamiseks. See oleks kõige kiirem ja reaalsem abi, mida riik saaks anda põua käes kannatavate põllumeeste olukorra kergendamiseks ja ettevõtete käibevahendite puuduse leevendamiseks,“ rõhutas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo. „Ebasoodsa ilma tõttu raskustesse sattuvad tootjad tuleb kriisist läbi aidata. Loodame, et valitsus langetab võimalikult kiiresti otsuse Maaelu Edendamise Sihtasutuse omakapitali suurendamiseks 20 miljoni euro ulatuses, et sellega juba lähikuudel käibekapitali laene finantseerida,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles