Paide lastehommikule tuleb külla muinasjutuvestja

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stig Rästa lasteraamatu "Tõeline muinasjutt" esitlus Rahva Raamatus
Stig Rästa lasteraamatu "Tõeline muinasjutt" esitlus Rahva Raamatus Foto: Madis Sinivee

Pühapäeval, 5. augustil toimub Paide Keskväljakul taas lastehommik, kus lisaks pannkookide söömisele saab kuulata muinasjutte. Lastele tuleb külla muinasjutuvestja Polina Tšerkassova oma kavaga "Helisvad muinaslood".

 

Muinasjutuvestja, muusik ja antropoloog Polina räägib inspireerivaid muinasjutte, mis sobivad nii suurtele kui ka väiksetele. Oma lugusid saadab Polina eksootiliste pillidega, mida ta tõi oma kaugetelt reisidelt kaasa, nagu näiteks klarneti vanavanaema birbyne, sõrmklaver kalimba, tšello vanavanaisa rebab. Polina räägib erinevate rahvaste lugusid, mis mõtisklevad elu ja inimloomuse üle. Muinasjutuvestmist on aegade algusest kasutatud selleks, et inimesi vaimustada ja julgustada, neid hoiatada või õpetada midagi tähtsat - kuidas selles keerulises maailmas elada.

Jutte saab kuulata 5. augustil alates kella 11.00st Keskväljakul. Kell 12.00 on kõik oodatud klaverikontserdile Paide raekojas.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles