Eesti noored ettevõtjad annavad arvutid neile, kellel neid pole

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil arvuti.
Pildil arvuti. Foto: Karli Saul

Noorte Ettevõtjate Assotsiatsioon MTÜ kutsub Eesti ettevõtjaid üles õppeaasta alguseks annetama amortiseerunud, kuid töökõlblikud arvutid noortele, kellel puudub võimalus neid soetada.

Kõik edukad Eesti firmad uuendavad iga 2-5 aasta tagant oma arvutiparki. Keegi annab need poolmuidu edasimüüjatele, keegi  teeb nendega esimese sissemakse uute ostmiseks. Kindlasti kulub selline summa igas firmas marjaks ära, kuid rikkamaks ei saa sellest keegi.

Kui mõelda, et sajad lapsed ja noorukid on ilma jäetud mitte ainult interneti kasutamise võimalusest, vaid nad ei saa ka arvutioskusi omandada, hakkab kurb. Need on puudust kannatavate perede ja lastekodude lapsed. Nad ei saa kodutööna referaate koostada ega isegi õppematerjale trükkida.

Kui firma ei vii vananenud arvuteid utiili, vaid annab hoopis noortele, kes saavad hakata arvuti algteadmisi ammutama, siis hakkavad paljud neist teistmoodi mõtlema.

Kui firma ei vii vananenud arvuteid utiili, vaid annab hoopis noortele, kes saavad hakata arvuti algteadmisi ammutama, siis hakkavad paljud neist teistmoodi mõtlema. Nad saavad omandada kontoritöö põhioskused, tõuseb nende konkurentsivõime, ja  mis peaasi – nii mõnigi pöördub õigele teele. Võimalik, et kellegi viib saatus tööle sellesse samasse firmasse, mis olid kunagi annetanud arvutid õilsa eesmärgi nimel.

Eesti Noorte Ettevõtjate Assotsiatsioon kutsub ettevõtjaid üles ühendust võtma e-posti aadressil meienoored@gmail.com või telefonil +372 585 02 585. Me tuleme teie vanadele arvutitele järele, et need korda teha ning üle anda neile, kes neid vajab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles