Kolmapäevast saab registreeruda eesti keele kursustele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõpe
Keeleõpe Foto: SCANPIX

Registreerumine sel poolaastal toimuvatele eesti keele kursustele algab kolmapäeval, 8. augustil kell 10:00 aadressil https://www.integratsioon.ee/keelekursustele-registreerumine.

Registreerimine avatakse A1-C1 tasemel kursustele. 133 keeleõpperühmas avaneb võimalus eesti keelt õppida 2132 inimesel.  Narvas saab eesti keelt õppima asuda 616 inimest, mujal Ida-Virumaal (Sillamäe, Kohtla-Järve, Ahtme, Jõhvi) 544 inimest, Tallinnas 876 ja mujal Eestis 96 inimest.

Eesti keele kursuse pikkus on 120 tundi ja igas keelerühmas osaleb kuni 16 inimest. Õppetöö kestab orienteeruvalt 4,5 kuud perioodile 21.08-20.12.2018.

Keeleõpet hakkavad läbi viima Atlasnet MTÜ, Folksuniversitetet Estonia MTÜ, Sihtasutus Edukool, OÜ Kersti Võlu Koolituskeskus ja Multilingua Keelekeskus OÜ. Lisaks korraldatakse keelekursused algajatele Narva ja Tallinna eesti keele majades.

Eesti keele kursuse pikkus on 120 tundi ja igas keelerühmas osaleb kuni 16 inimest. Õppetöö kestab orienteeruvalt 4,5 kuud perioodile 21.08-20.12.2018.

NB! Registreerudes tuleb kõigepealt valida linn, kus te kursust läbima hakkate, seejärel keeleoskuse tase A1-C1 (A1 – algtase, A2 – elementaartase, B1 – kesktase, B2 – kõrgem kesktase ja C1 – edasijõudnu tase). Seejärel valige endale sobivad nädalapäevad ja kellaajad ning kursuse toimumise koht.

Et valida õige tasemega kursus, tuleb enda keeleoskust testida, selleks saab lahendada keeletesti, milleks on antud 20 minutit.

Mõned juhised kursustele registreerujale:

1. Valige kõigepealt regioon/linn, kus soovite kursustel osaleda.

2. Seejärel testige oma keeleoskust – test on ühendatud registreerimise vormiga.

3. Pärast taseme selgumist pakutakse teile kursusi, mille seast valige endale sobiv nii keeletaseme kui toimumise asukoha osas.

4. Seejärel kirjutage LADINA TÄHTEDEGA oma ees- ja perekonnanimi, isikukood, e-maili aadress ja telefoninumber.

5. NB! Täita tuleb kõik väljad!

6. Kursused täituvad registreerumise järjekorras – igas grupis on kuni 16 kohta põhinimekirjas ja viis kohta varunimekirjas. Varunimekirja registreerunud inimene pääseb õppima 1 kuu jooksul kursuse algusest juhul, kui keegi põhinimekirjast jätab kursusele ilmumata, loobub või katkestab kursuse ehk vabanenud õppekoht põhinimekirjast täidetakse inimesega varunimekirjast.

7. Seejärel saate veebilehel ja ka oma e-posti aadressile teate, kas registreerumine õnnestus. Automaatvastuses on kirjas kursuse alguskuupäev, koht ja kontaktinfo.

Oma keeleoskust saab kiiresti hinnata http://web.meis.ee/testest/

Tasuta keelt õppida saab https://www.keeletee.ee/ ja www.speakley.me

Eesti keele kursusi rahastab Euroopa Sotsiaalfond projekti „Eesti ühiskonnas lõimumist toetavad tegevused“ kaudu ning Kultuuriministeerium ja eesti keele majad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles