Päästeamet: Igasuguse lõhkekeha leiu korral on oluline viivitamatult helistada hädaabinumbrile 112

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

7. augustil kell 15:44 toimus vahejuhtum, kus õhuharjutusalal Pangodi kohal Otepää lähistel tulistas Hispaania hävitaja Eurofighter eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi. Kuna raketi täpset lennutrajektoori, asukohta ja seisukorda ei ole teada, siis palub Päästeamet inimestel seda lõhkekeha iseseisvalt mitte otsima minna. 

Juhtunud sündmuse valguses paneb Päästeamet inimestele südamele, et kõik lõhkekehad on ohtlikud. Juhul, kui märgatakse esemeid, mis võivad olla raketi osad või rakett palub Päästeamet seda mitte mingil juhul puutuda ning teatada leiust viivitamatult hädaabinumbrile 112.

Päästeameti demineerimiskeskuse nõunik Arno Pugonen tuletab meelde, et kõik lõhkekehad on väga ohtlikud. „Lõhkekehad on ehitatud selleks, et tappa, vigastada või tekitada suuri purustusi. Ükskõik millise sõjamoonaga on tegemist, on see igal juhul ohtlik ja seda peab käsitlema ülima ettevaatlikkusega“ rõhutas Pugonen. Päästeamet juhib tähelepanu sellele, et mitte mingil juhul ei tohi kahtlast eset kaasa võtta ega liigutada. „Selleks, et mitte ennast ja teisi ohtu seada, tuleks lõhkekeha leidmisel kus iganes kohast, seda mitte puutuda. Leiu korral helistada viivitamatult hädaabi numbrile 112. Peale mida annab Häirekeskus leidjale edasised käitumisjuhised ning sündmuskohale saadetakse demineerijad. Nemad selgitavad välja millega tegemist “ sõnab demineerimiskeskuse nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles