Politseinikud asuvad kihutajaid püüdma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei liiklustalgud.
Politsei liiklustalgud. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Viis politseipatrulli mõõdavad täna ja homme 12 tundi järjest kiirust Tallinna–Tartu maanteel, et rahustada liiklust suure liiklussagedusega teel.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo ütles, et Tallinna ja Tartu vaheline maanteelõik on valitud seetõttu, et see on suure liiklussagedusega ning tänavu juhtus seal võrreldes eelmise aasta seitsme kuuga kümme rasket õnnetust rohkem. Tallinna ja Tartu vahelisel maanteel on tänavu surma saanud kolm liiklejat, neist kaks Harjumaal ja üks Jõgevamaal.

Neljapäeval on patrullid maanteel kella seitsmest hommikul kella seitsmeni õhtul. Reedel alustavad politseinikud kiirusemõõtmist kell kümme hommikul ning teevad seda ligi 12 tundi. Kokku on Tallinna ja Tartu vahel viis patrulli, kilomeetritel 7 kuni 42, 42 kuni 77, 77 kuni 112, 112 kuni 147 ja 147 kuni 182.

Loigo selgitusel soovivad politseinikud kolme prefektuuri ühise kiirusemõõtmisega näha, millist mõju suuremahuline liiklusjärelevalve roolikeerajale avaldab. «Juhid peavad pluss kümme kilomeetrit tunnis sõitmist normaalsuseks, seda nii maanteel kui ka linnas. Kuid lubatud piirkiiruse lõhki sõitmine suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ja seda, et keegi saab surma. Eesmärk on sekkuda iga väiksema kiiruseületuse korral,» selgitas Loigo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles