Vaata, milliseid kaherattalisi tõi Türile tsikliparaad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 13 ajal võis näha Türi kesklinna kogunemas mitmesuguseid kaherattalisi, sest motoklubi Alempois MC tähistas oma 13. sünnipäeva.

Türile oli oma tsikleid näitama ja teiste motohuntidega kohtuma tulnud mitmesugust rahvast nii lähedalt, kui kaugelt. Pilke püüdsid nii kummivilistamine kui ka uhked masinad ise.

Lenno, kes on Alempoise liige olnud ligikaudu 10 aastat, rääkis, et on mootorratastest olnud huvitatud alates varasest lapseeast. Ta lisas, et temal on hetkel üks kaherattaline ja lisa pole plaanis soetada. "Mulle meeldib selle ühega sõita, olen oma valiku teinud."

Paraadile oli tuldud ka perekonniti. Terje ja Margus on elukaaslased, kes ei kuulu ühtegi motoklubisse, kuid tunnevad rõõmu selle üle, et nende elus on ühine hobi. "Minu ellu jõudiski see tänu elukaaslasele," lausus Terje.

Mitmed mootorratturid jagavad arvamust, et tsiklihullus on tulnud lapsepõlvest, nii ka Andrus. Ta lausus, et tema lapsepõlves ei möödunud päevagi, mil ta poles tsikli seljas olnud, kuid elu tegi omad keerdkäigud ning viis Andruse pikalt motomaailmast eemale. "Kolm aastat tagasi tuli see hullus uuesti ja nüüd mul on juba kolmas ratas," rääkis ta. Andruse arvates pakub mootorrattaga sõitmine nii adrenaliini kui ka suurt vabadusetunnet. "See on selline tunne, et sa teed, mis sa tahad. Sa ei ole mitte kellestki ega millestki sõltuv."

Andrus leiab, et sellised motoüritused on vajalikud just tsiklimeestele endile, sest saab näidata ennast ja oma masinat. "Selline ühtsustunne on," lisas ta. Samuti on tsiklimeestel kombeks oma rattaid tuunida ning selles vallas ka nõu anda. "Ma arvan, et see hobi annab hästi suure positiivse laengu," arvas ta.

Alempoisi sünnipäevanädalavahetus aga jätkub Kihli motokeskuses koos ilutulestiku ja striptiisishow'ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles