Metslas avati mälestuskivi ja -tahvel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsla küla 500 mälestuskivi
Metsla küla 500 mälestuskivi Foto: Ants Leppoja

Täna kell 10 avati Metslas mälestuskivi, mis tähistab küla 500. aastapäeva, ning mälestustahvel Vabadussõjas Karinu, Metsla ja Ramma külast langenute auks.

Metsla küla esmamainimisest saab tuleval aastal 500 aastat. Küla 500. ja Eesti Vabariigi 100. aastapäeva väärikaks tähistamiseks otsustas rahvas püstida mälestuskivi. Sündmuse eestvedaja Vello Kallandi on tegelenud pikalt ja põhjalikult Metsla küla ajaloo ja sugupuude uurimisega. Kallandi ütles, et on  tihti mõelnud, et küladesse võiks püstitada kivid, mis aastasadade pärast märgistaksid kunagisi asulaid.

"Eelmisel aastal saime Leaderi programmist raha ja nüüd saime kivile plaadi panna," sõnas ta.

Kallandi selgitas, et lisaks toetas neid ka kohaliku omaalgatuse programmist ja selle raha eest on rajatud  stendide juurde viiv sillutatud tee. "Kolme küla peale on meil Vabadussõjas langenud kümme meest. Sellepärast otsustasime, et külaplatsil peab olema mälestusstend nendele meestele," selgitas ta.

Kallandi lausus, et kui tavaliselt on sellistel stendidel lihtsalt võidelnute nimed ning sünni- ja surmakuupäevad, siis tema proovis lisaks saada igast sõdurist ka pildi ja ülevaate nende elukäigust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles