Koeru komando tulevik ripub juuksekarva otsas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Kaldasaun ja Tiina Oraste.
Ivar Kaldasaun ja Tiina Oraste. Foto: Ants Leppoja

Kuu aega tagasi oli Koeru kandi inimestel põhjust rõõmustada, sest päästeamet kinnitas, et järgmisel aastal sealset komandot ei suleta. Nüüdseks on komando sulgemisplaan taas päevakorda kerkinud.

Kuu aega tagasi sai Eesti Rahvusringhäälingu Kesk-Eesti korrespondent Olev Kenk päästeametist kinnituse, et järgmisel aastal suletakse Eestis kümmekond komandot, kuid Koeru komando nende hulka ei kuulu.

Eile tunnistas Lääne-Eesti päästekeskuse direktor Ivar Kaldasaun, et järgmisel nädalal selguvad need komandod, mis tuleval aastal suletakse. Kaldasaun lisas, et Koeru komando on nende 13 komando hulgas, keda sulgemine praegu ohustab.
Kaldasaun selgitas, et komandode sulgemise taga on rahapuudus.


Augusti keskpaigas saatis Järva maavanem Tiina Oraste siseminister Ken-Marti Vaherile kirja, kus tegi ettepaneku külastada Järvamaa päästekomandosid ning tutvuda ka vabatahtlike päästjate olukorra ja võimalustega maakonnas.


Lisaks maavanemale saatsid siseministrile ja päästeametile kirja ka Koeru, Järva-Jaani, Kareda, Koigi ja Rakke vallavanem.
Koeru vallavanem Väino Tippi ütles, et nad koostasid ühispöördumise, sest Koeru komando sulgemine vähendaks turvalisust mitte üksnes nende vallas, vaid ka naabrite juures.
Vallavanemad said vastuse, mis Tippi selgitusel oli rahustav. «Kinnitati, et komandot sulgemine ei ähvarda, nüüd kuulen aga taas, et oleme suletavate komandode nimekirjas,» ütles ta ohates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles