Põuakahjude leevendamiseks saab laenu taotleda kuni 100 000 eurot

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põud.
Põud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) kinnitas esmaspäeval väikese ja keskmise suurusega põllumajandusettevõtetele põuakahjude leevendamiseks mõeldud käibekapitalilaenu tingimused, mille kohaselt on laenusumma maksimaalne suurus 100 000 eurot ja intressimäär minimaalselt 4 protsenti.

"Võrreldes turutingimustel laenudega on käibekapitalilaenu eelised eelkõige paindlikum tagatis, madalam tagatise nõue, kuni 12-kuulise maksepuhkuse võimalus ning lepingu sõlmimise ja lepingu muutmise tasu puudumine. MES-il on võimekus alustada laenude andmist esimesel võimalusel pärast raha eraldamist," ütles maaeluminister Tarmo Tamm pressiteate vahendusel.

Laenusumma maksimaalne suurus on 100 000 eurot ning intressimäär minimaalselt 4 protsenti. Käibekapitalilaenu pikkus on maksimaalselt kolm aastat ja tagatis peab katma vähemalt 50 protsenti laenusummast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles