Järvamaa laste leiutis saab Lottemaa teemapargi osaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emili Kõonurm tutvustab kommipaberiavajat, millega hakkavad varsti komme paberist välja võtma kõik Lottemaa külastajad.
Emili Kõonurm tutvustab kommipaberiavajat, millega hakkavad varsti komme paberist välja võtma kõik Lottemaa külastajad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

20. augustil kutsub Lottemaa endale külla kõik noored leiutajad selleks, et koos tähistada Lottemaa ja SEB esimese leiutuvõistluse finaali. Selle päeva puhul on kõigil väikestel leiutajatel, kellel on kaasas oma välja mõeldud ja valmis ehitatud leiutis, sissepääs parki tasuta. Samal päeval kell 12.30 algab Leiutajateküla peaväljakul ”Suur leiutamisvõistlus 2018” võidutöö pidulik avamine. Laste prototüübi järgi ehitatud leiutis jääbki edaspidi teemaparki külastajatele avastada ning teistele noortele leiutajatele inspiratsiooniks.

 

SEB ja Lottemaa esimese leiutusvõistluse võidutööks osutus kommipaberiavaja, mille autorid on eelkooliealised lapsed Emili ja Mattias Kõonurm koos vanematest abilistega. Võtmega kommipaberiavaja osutus nii vanemate kui ka laste lemmikleiutiseks 2017. aasta novembris käivitatud konkursi viie finalisti seast. Lastele on leiutamine tehtud mänguliseks ja nõuab mõningast füüsilist pingutust. Vanematele aga meeldis see, et kommide söömine muutub teadlikumaks ning  ligipääs masinale on piiratud võtmega. 

Lottemaa teemapargi tegevjuht Margit Toodu: „Meile kõigile tähtsal taasiseseisvumispäeval innustame lapsi olema loovad ja innovatiivsed. Laste käes on meie tulevik ja täiesti kindlasti tuleb hetk, kus just nende loovate ja innovaatiliste laste ideed muudavad elu Eestis lihtsamaks, paremaks ja huvitavamaks. Leiutamine teeb elu huvitavaks!“

SEB ja Lottemaa loodud suur üle-eestiline leiutussvõistlus kestis 16. novembrist 2017 16. märtsini 2018 ning selle eesmärk oli populariseerida Eesti noorte seas ettevõtlust ja innovatsiooni. Konkursile laekus  üle 70 tubli leiutise, mille autorid olid peamiselt koolieelikud. 2019. aasta kevadel tava jätkub ja algab uus leiutusvõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles