Ees ootab muinastulede öö bussiretk

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinastulede öö Pärnu Keskrannas.
Muinastulede öö Pärnu Keskrannas. Foto: Mailiis Ollino

SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi eestvõttel saab augustikuu viimasel laupäeval juba 15. korda teoks muinastulede öö bussiretk. 25. augustil toimuv väljasõit on pühendatud Euroopa kultuuripärandi aastale. 

Retke käigus tutvutakse nii arheoloogilise- ja kultuuriloolise väärtusega paikkade kui ka arhitektuurimälestistega, mis jäävad Järvamaa, Raplamaa ja Pärnumaa piirialale. Muinastulede öö bussiretke juhib mõisate uurija ja Eesti Jalgrattamuuseumi eestvedaja Valdo Praust.  

Retke käigus külastame Väätsa mõisa, Piiumetsa mõisa, Vahastu kirikut ja linnamäge, Käru kirikut, Käru mõisa ja rahvamaja ning Võidula mõisa. Võimalus on giidi saatel tutvust teha 70ndat sünnipäeva tähistava C.R. Jakobsoni talumuuseumiga Kurgjal. Samas saavad retkelised osa ansambli „Metsatöll“ kontserdist. Muinastuled süütame koos Kabala rahvaga kell 20.30 Meossaare kabelis. Õdusat meeleolu loob ansambel LUHA 9 koosseisus: Tea Saar, Tiina ja Paula Kivimäe ning Eva- Britta Simson.

Retkeliste registreerimine telefonil 56682165 (Ründo Mülts).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles