Eesti looduse päev algas matkaga Järva-Madiselt Vargamäele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Looduse päeva tähistamine algas täna hommikul kell 10 Järva-Madise kiriku juurest ühismatkaga, mis liigub läbi Kodru raba Vargamäele. Retke juhivad kirjanik ja loodusemees Juhani Püttsepp ning loodusfotograaf Ingmar Muusikus. 

Keskpäevaks jõuavad matkalised A. H. Tammsaare muuseumisse, kus toimub Eesti looduse päeva pidulik avamine. 
Kohale on lubanud tulla: Jüri Ratas, Arnold Rüütel, Valdur Mikita, Kait Tamra, Kulno Malva, Vootele Hansen, Toomas Kiho ja paljud teised. 
Vargamäel tutvustavad täna Juhani Püttsepp ja Ingmar Muusikus raamatut „Eesti rahvusmaastikud sõnas ja pildis“.
Eesti looduse päeva auks istutatakse Vargamäele tammepuu ja avatakse näitus EV100 fotovõistluse "Looduse aasta foto 2018“ parematest töödest.
Pärast tamme istutamist ja lõunasööki minnakse retkedele Eesti rahvusmaastikele: ootavad Kakerdaja, Paukjärv, Emumägi, Norra-Oostriku allikad ja Kurgja. Ootab ilus looduse päev koos loodusteadlaste, kirjanike, kunstnike ja muusikutega.
Eesti looduse päeva korraldavad Eesti Looduskaitse Selts koos Looduse Omnibussiga, keskkonnaministeerium ja EV100 korraldustoimkond. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles