Ehitaja: mälestusmärgi ehitustööd pakkusid väljakutseid

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd kommunismiohvrite memoriaali juures
Ehitustööd kommunismiohvrite memoriaali juures Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval, üleeuroopalisel totalitaarsete režiimide ohvrite mälestuspäeval, avatakse Tallinnas Maarjamäel Eesti kommunismiohvrite memoriaal, mille ehitusega tegelesid Järvamaa ettevõtted Haart Ehitus ja Verston Ehitus.

Haart Ehituse ja Verston Ehituse juhatuse liikme Veiko Veskimäe sõnul pakkusid ehitustööd väljakutseid, kuid möödusid suuremate viperusteta. "Meil on suur au olla osaks niivõrd sümboolse ja tähtsa rajatise sünni juures. Memoriaali ehitus oli tehniliselt keerukas ning väljakutseid pakkuv, kuid meie pühendunud meeskonnale väljakutsed just meeldivadki. Selline tulemus on saavutatav vaid kõigi osapoolte laitmatul ja tegusal koostööl alates tellijast ja järelvalvest, projekteerijast ning ehitajast kuni arhitektuurse lahenduse autoriteni. Ehitajana soovime neid kõiki siinkohal tänada,” sõnas Veskimäe.

Ehitus numbrites:

Välja kaevati 45 000 m3 pinnast

Memoriaali rajamiseks kulus 3 000 m3 betooni 

500 000 kg metallplaate

170 õunapuud

28 000 tk 3D prinditud mesilast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles