Rakendus aitab prügistatud paigad kaardile kanda

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakoristuse Järvamaa koordinaator Kirsika Ilmjärv julgustab selle kuu jooksul teada andma maakonna prügistatud paikadest. Esialgu on neid vaid kolm, teiste seas Köisi külas asuv Liblikamägi, kus vaadet rikuvad katkised telerid.
Maailmakoristuse Järvamaa koordinaator Kirsika Ilmjärv julgustab selle kuu jooksul teada andma maakonna prügistatud paikadest. Esialgu on neid vaid kolm, teiste seas Köisi külas asuv Liblikamägi, kus vaadet rikuvad katkised telerid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Augusti jooksul tuleks järvalastel lahtiste silmadega ringi käia ja sõita, et erirakenduse abil looduses olev prügi kaardile kanda. Prügivabaks peaksid paigad saama 15. septembril, mil on üleilmne maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day.

Eestlaste algatust on nimetatud maailma ajaloo suurimaks kodanikualgatuseks, sest sellega on ühinenud juba 140 riiki.

Maailmakoristuse Järvamaa koordinaator on Kirsika Ilmjärv, kes julgustas augusti jooksul teada andma maakonna prügistatud paikadest. Esialgu on neid vaid kolm. «Kuigi Järvamaa loodus on võrdlemisi puhas ja see on meie pärl, on kindlasti veel paiku, kuhu ladustatud prügi riivab silma, on see siis metsas või maantee ääres,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles