Järvamaa ettevõtted on EASilt nelja aasta jooksul saanud 9,8 miljonit eurot toetust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Käesoleval rahastamisperioodil (2014-2020) on EAS augustikuu alguse seisuga toetanud 2453 projekti ligi 335 miljoni euroga. Sellest suurem osa ehk 146 miljonit eurot on läinud ettevõtlusesse, 116 miljonit eurot elukeskkonna arendamiseks ehk regionaalarenguks ning 72 miljonit eurot turismivaldkonda.

Järvamaa ettevõtted on nelja aasta jooksul (2014-2018) saanud toetust summas 9,8 miljonit eurot. See tähendab, et toetuse maht ühe elaniku kohta on 320 eurot. Seevastu näiteks Harjumaal on vastav summa 178 eurot inimese kohta. "Harjumaa madal number on põhjendatav ühelt poolt sellega, et elanike arv on maakonnas suur, teisalt on mitmetest regionaalsetest toetusskeemidest Harjumaa teadlikult välistatud, kuna investeeringuid suudetakse selles piirkonnas teha ka riigi sekkumiseta," ütles EASi juhatuse liige Sigrid Harjo.

9,8 miljonist eurost läks Järvamaal 45% protsenti ettevõtluse, 37% turismi ning 17% regionaalarengu edendamiseks.

Septembrist annab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) regionaalvaldkonna toetuste jagamise Riigi Tugiteenuste Keskusele ning keskendub senisest enam Eesti ettevõtete ekspordivõimekuse suurendamisele, välisinvesteeringute riiki toomisele ning turismitulu kasvatamisele.

Viimase 15 aasta jooksul on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetanud 21 316 projekti 1,37 miljardi euroga. Ligi pool toetustest ehk 638 miljonit eurot on läinud ettevõtluse, 504 miljonit eurot elukeskkonna ning 224 miljonit eurot turismivaldkonna arendamiseks.

Suurimad EASi poolt toetatud projektid Järvamaal

  • Ajakeskus Wittenstein - 1,5 mln eurot
  • Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus - 1,2 mln eurot
  • Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus - 0,97 mln eurot
  • Paide linna tööstus- ja tootmisalade ligipääsuvõimalused - 0,85 mln eurot
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles