Eesti aegade edukaim ründaja õpetas Paides noori jalgpallureid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli Eesti jalgpallikoondise kõigi aegade edukaima ründaja Andres Operi treening Paide linnameeskonna 30 noorele mängijale, kes kuulasid kunagise tippmängija nõuandeid ammulisui.

Paide linnameeskonna noortetreener Meelis Rooba ütles, et treeningus lõid kaasa U16 ja U21 vanuserühma noormehed. Rooba märkis, et Operi isikust lähtuvalt keskendus treening ründetegevuse arendusele.

Andres Oper õpetas sööte õigesti hindama, pallile oskuslikult peale minema ning palliga värava alla kaasa liikuma, sest väravavahi ebaõnnestunud tõrje võib luua suurepärase võimaluse lüüa värav.

Meelis Rooba hinnangul oli noortel jalgpalluritel Operilt palju õppida. «Nad said kinnitust, et teevad õiget asja,  ja nägid, mida oodatakse tipptasemel mängijatelt,» lausus ta. «Kindlasti innustab selline treening noori rohkem pingutama ja omandama paremat mängutehnikat.» 

Rooba lisas, et sügisest alustava jalgpalliakadeemia üks eesmärke ongi tuua treeninguid andma oma valdkonna tippe. «Loodetavasti leiab Oper ka edaspidi oma põhitöö kõrvalt Eesti koondise juures aega tulla Paide noori õpetama,» ütles ta.

Osaliselt sõltub oma ala parimate treenerite väikelinna tulek ka isiklikest suhetest. Rooba nentis, et neid seob Andres Operiga ühine minevik. «Oleme üheealised ning mänginud koos nii noorteklassides kui hiljem ka koondises. Sellelt pinnalt on hea koostööd teha,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles