President andis Viljandis üle kodukaunistamise auhinnad

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Pääsuke

President Kersti Kaljulaid ütles laupäeval Viljandis kodukaunistamise auhindu üle andes, et iga kandi ja inimese omapära loob erinevate mustrite Eesti.

„Mulgimaal, mille ajalooline piir jääb Viljandist küll veidi eemale, on selline murdekeelne tore sõna nagu „lõpik“. See tähendab lõppemist, aga ka mõne suurema töö tegemise järel peetavat rõõmsat pidu, tänupidu suure vaeva nägijatele. Täna on meil ka lõpik, tänupidu teile kõigile, head kaunima ja parema Eesti tegijad,“ rääkis Kaljulaid. „Me soovime, et kodu, selle sõna kõige laiemas tähenduses, oleks midagi sellist, mis kestab üle aja, tulevastele põlvedele, lastele ja nendegi lastele. Sellises kodus on hea ja turvaline olla. See on hooliv ja kindel paik meile endile ja meie külalistele.“ Kaljulaid lisas, et just see, mille inimesed loovad oma käe, hinge ja arusaamade järgi, teebki kodupaiga eriliseks ja see omapära teeb kõiki kokku palju rikkamaks. Kaljulaid selgitas, et nii on ka 100-aastase Eestiga.

„Täna toimub siinsamas Viljandis erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu. Ka selle toreda peo mõte on näidata, et kõik meie kogukonna liikmed on osa Eesti ilusast mustrist. Ei ole halvemaid, ei ole paremaid, on erinevad. Ja erinevustes tulebki kokku rikkalik muster,“ lisas Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles