Kõrboja perenaine pakkis Vargamäel asjad kokku

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ugala teater

Teater Ugala suur vabaõhulavastus „Kõrboja perenaine”, mille etendused olid Vargamäe muuseumi väljadel kahel järjestikusel suvel välja müüdud, jõudis publiku ette ka kolmandat korda, sellel suvel ning taas jagus pileteid vaid kiirematele teatrisõpradele. Sel nädalavahetusel jõudis menutükk vaatajate ette viimast korda.

Kahel esimesel suvel nägi Kõrboja perenaise lugu enam kui 16 000 vaatajat ning trupp etendas lugu 30 korra, sel suvel jõuti ka 40nda lavastuseni, milles tegi sulaspoisi rolli ka menuetenduse lavastaja Vallo Kirs. Kolme suve jooksul käis etendust vaatamas enam kui 22 000 teatrikülastajat.

Varem on Kirs ise öelnud, et isegi kui «Kõrboja perenaine» esietendus 2016. aasta suvel, siis tema arvates on lavastuse temaatika aktuaalsem kui kunagi varem. «Avastan iga mängukorraga aina enam uusi kihte. Lavastuse taastusproovides Vargamäel nägin, et ka näitlejad kibelesid soovist taas seda lavastust mängida. See on üks suuremaid kiitusi lavastajale,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles