Laste vaimse tervise häired avalduvad ka kehalistes kaebustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr Anne Kleinberg
Dr Anne Kleinberg Foto: Tiina Kõrtsini

Kuni neljandik Eesti lastest ja noorukitest kannatab vaimse tervise probleemide käes, ütles Laste Vaimse Tervise Keskuse juhataja Anne Kleinberg.  

"Laste ja noorukite meeleoluhäired väljenduvad väga sageli kehalistes vaevustes ning häiritud käitumises," tõdes Kleinberg.  

Täna oma kolmandat sünnipäeva tähistavas Laste Vaimse Tervise Keskusest on tuge saanud ligi 10 000 erinevate vaimse tervise probleemidega last ja noorukit.

Tallinna Lastehaigla juures tegutseva Laste Vaimse Tervise Keskuse juhataja sõnul on keskuse koolitatud personalil selja taga tegus ja lootusrikas algus, kuid vajadus abi järele pigem kasvab, märkis keskuse juhataja.  

"Meil on olnud hea stardikapital, kuid valdkond vajab endiselt nii avalikkuse tähelepanu kui ametkondade praktilist abi," ütles Kleinberg pressiesindaja vahendusel.

Keskusest saavad abi kõikide psüühikahäiretega lapsed ja noorukid kuni täiskasvanueani, sealhulgas kurvameelsed väikelapsed, meeleoluhäiretega teismelised ja depressioonis noorukid Põhja- ja Kesk-Eestist, saartelt, Läänemaalt ja Ida-Virumaalt.

Laste Vaimse Tervise Keskus valmis kolme aasta eest tänu Norra riigi toetusele, Eesti riigi kaasfinantseeringule ja Tallinna Lastehaigla SA omafinantseeringutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles