Järvamaa palk tõuseb Eesti keskmisest kiiremini

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kuigi Järvamaa keskmine brutokuupalk jääb Eesti keskmisele enam kui 200 euroga alla, on palgatõus võrreldes eelmise kvartaliga olnud Eesti keskmisest suurem.

Eesti keskmine brutokuupalk oli 2018. aasta II kvartalis 1321 eurot, tõustes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 6,4 protsenti, teatas statistikaamet. Järvamaal olid need arvud vastavalt 997 ja 1091 eurot, mis teeb kasvuprotsendiks võrreldes eelmise kvartaliga 10.

Reaalpalk, milles on arvesse võetud tarbijahinnaindeksi muutuse mõju, tõusis võrreldes 2017. aasta II kvartaliga tarbijahindade tõusu tõttu aeglasemalt kui keskmine brutokuupalk. Reaalpalga aastakasv võrreldes eelmise kvartaliga aeglustus ning II kvartalis oli reaalpalga tõus 3,0 protsenti. Reaalpalk on tõusnud eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes alates 2011. aasta teisest poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles