Amet kiitis suplusvee nõuetele vastavaks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
03.juuni  2016, Lääne-Virumaa, Eesti,  Äntu
suvi, veekogu, ujumiskoht, vesi, päike, soe

Fotol: Ujumiskoht Äntu tehisjärv
Foto:Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja,
03.juuni 2016, Lääne-Virumaa, Eesti, Äntu suvi, veekogu, ujumiskoht, vesi, päike, soe Fotol: Ujumiskoht Äntu tehisjärv Foto:Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja, Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Terviseamet kontrollis eelmisel nädalal Järvamaa avalikes supluskohtades vee kvaliteeti ning tunnistas kõikides kohtades suplusvee nõuetele vastavaks.

Järvamaal on seitse avalikku supluskohta: Paide tehisjärv, Türi tehisjärv, Tarbja ja Matsimäe rannad, Väinjärve supluskoht, Järva-Jaani tehisjärv ning Rava järv. Neist kõigist võttis amet 21. augustil veeproovid, mille tulemused olid rõõmustavad, sest suplusvee kvaliteet on väga hea.

Sealhulgas pole enam põhjust peljata ka Tarbja järves suplemist, kust terviseamet 2. juulil võetud proovide põhjal tuvastas, et vees oli ületatud soole enterokokkide lubatud piirnorm ning seega ei soovitatud seal supelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles