Kooliesine liikluskorraldus muutub

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Lai 33 koolimaja ees muutub liikluskorraldus.
Paide Lai 33 koolimaja ees muutub liikluskorraldus. Foto: Anne Põder

Järgmisest nädalast muutub Paides Lai 33 asuva koolihoone ees liikluskorraldus ning autojuhtidel tuleb seal arvestada jalakäijatele eraldatud ala ning uute ülekäiguradadega.

Paide linnavalitsuse ehitusnõunik Egle Ninep ütles, et tähelepanelik tasub olla muutunud ülekäiguradadega. «Kui varem oli ülekäigukoht otse maja sissekäigu juurde viiva tee juures, siis nüüd on vöötrajad maja esisele teele viivates otstes. Ehk siis kesklinna poolt tulles kohe pärast Tiigi tänavat ning Kivimurru tänava poolt lähenedes selles kohas, kust saab pöörata Lai 33 maja taha,» täpsustas ta.

Jooned on asfaldil ka vanas kohas, kuid märke seal enam pole ning eesõigus on seega sõidukitel, mitte inimestel. «Pealegi on hetkel sellest kohast teed ületada keeruline, sest teisel pool teed on ehitusplats,» märkis ta.

Peale selle tehakse sõidutee Ninepi sõnul Lai 33 hoone esisel alal osaliselt kitsamaks. «Eraldame sõiduteest umbes poolteise meetri laiuse ala liiklusmärkidega jalakäijatele. Kuna tee on seal kaheksa meetrit lai, jääb ka sõidukite kahesuunaliseks liikluseks piisavalt ruumi,» selgitas ta.

Teekitsendus jääb Järvamaa haigla poolsele teeservale ning sellest teavitavad autojuhte vastavad liiklusmärgid. Jalakäijate ala algab Kivimurru tänavast ja lõpeb Lai 33 hoovi viiva tee poolse vöötraja juures. «Teekitsendus jääb sinna pikemaks ajaks, sest laste koolitee peab olema kogu aeg turvaline,» sõnas Ninep.

Ta lisas, et edaspidi kavandatakse sinna niikuinii jalakäijate tee, et kogu Lai tänav saaks viimaks jalakäijatele turvaliselt läbitavaks.

Ninep manitses sõidukijuhte kooli juures uuenenud liikluskorraldust märkama ja õiget sõidukiirust kasutama, sest koolimaja kasutavad senisest enam algklasside lapsed.

Vaata liikluskorralduse joonist siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles